Tikrais virtuvės šefais tampame tada, kai nebijome netikėtų, save ir namiškius nustebinančių maisto produktų derinių. Šis kontrastingas smaližių garbinamo “brauni” pyrago receptas – dar vienas žingsnis kulinarijos virtuozo link. Sunku patikėti, kad pupelės ir šokoladas suderinami? Nepamirškite, kad šokoladas, kažkada irgi buvo pupelės.

Gaminimo eiga

1. Į puodą įpilkite 100 ml vandens. Suberkite į metalinį dubenį gabalėliais supjaustytą sviestą bei sulaužytą pienišką šokoladą ir, lėtai maišydami, ištirpinkite juos, įstatę dubenį į vandens vonelę. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palaukite, kol masė atvės.

2. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava.

3. Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir supilkite paruoštą mišinį į dubenį su miltais.

4. Pupeles suberkite į šokolado masę.

5. Išpilstykite tešlą į formeles, išteptas sviestu, ir pakepkite 25 minutes įkaitintoje iki 180 °С orkaitėje.

6. Iškeptą braunį papuoškite graikinių riešutų puselėmis ir patiekite su vanilinių ledų kamuoliukais, apibarstę tarkuota apelsinų žievele.

Rekomendacijos:
Norėdami, kad iškepusį pyragą arba tortą būtų galima lengvai ištraukti iš formelės, reikia neištraukiant kepinio iš formelės pastatyti jį ant šalto šlapio rankšluosčio. Iškepusį pyragą iš karto išnešti į vėsią vietą nereikia, nes jis gali sukristi.

Tam, kad patiekiami ledų kamuoliukai nesiridentų lėkštėje, galima po jais įpilti šiek tiek plaktos grietinėlės. Tuomet jie lėčiau tirps.

BONDUELLE

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai