Ingredientai

Kalakutienos krūtinėlės filė 300 g
Aliejus 3 šaukštai
Provanso žolelės 1 šaukštelis
Miltai 160 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Kefyras 100 ml
Druska žiupsnelis
Bazilikai žiupsnelis
Porcijos: 4
Šio pyrago sočiai pavalgyti pakaks keturiems asmenims. Užtruksite valandą. Energetinė vertė – 390 kilokalorijų.

Gaminimo eiga

Kalakuto filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite ją mažais gabalėliais. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į įkaitusius riebalus suberkite kalakutieną ir lengvai apkepkite iš visų pusių.

Moliūgą supjaustykite nedideliai gabalėliais. Juos suberkite į apkepintą kalakutieną ir uždėję dangtį troškinkite apie dešimt minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir Provanso žolelių ir uždengę troškinkite dar penkias minutes. Tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite ataušti.

Avižinius dribsnius sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Vieną kiaušinį išplakite su druska, supilkite kefyrą ir likusį aliejaus šaukštą – viską gerai išmaišykite. Plakinį supilkite į miltų mišinį ir išminkykite vientisą tešlą.

Sūrį supjaustykite mažais kubeliais, juos suberkite į kalakutienos ir moliūgų troškinį. Viską gerai išmaišykite.

Kepimo formą ištepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite visą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite kalakutienos, moliūgo ir sūrio įdarą.

Likusį kiaušinį suplakite su grietinėle, šiuo plakiniu apliekite įdarą.

Pyragą dėkite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite pusvalandį. Prieš patiekiant, pyragą galima papuošti baziliko lapeliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai