Ingredientai

Salotos 100 g
Ožkos sūris 3 riekelės
Aviečių acto 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 1
Tuo metu, kai Palangoje neseniai duris atvėrusiame viešbutyje „Amberton Green Apartmens“ viešėjo dainininkė Aistė Pilvelytė, apsilankė ir kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė, tinklaraščio sezoninevirtuve.lt kūrėja Renata Ničajienė. Specialiai Aistai ji pagamino prancūziškų salotų su karštu ožkų sūriu. Produktus R. Ničajienė įsigijo Palangoje neseniai atsidariusiame „Fresh Market“.

Gaminimo eiga

Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklėje. Didesnius salotų lapus suplėšome, mažesnius paliekame sveikus ir sudedame į salotinę.

Pagaminame padažą salotoms: užsukamame indelyje actą suplakame su aliejumi ir prieskoniais. Pagamintą padažą užpilame ant salotų lapų lėkštėje.

Sausoje keptuvėje apskrudiname graikinius riešutus, nuolat maišome, kad jie nesudegtų. Praaušusius patriname tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų odelės. Didesnius riešutus sukapojame, o mažesnius paliekame sveikus, visus suberiame į lėkštę ant salotų lapų.

Ant duonos riekelių uždedame po gabalėlį ožkų sūrio ir kišame į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 5-10 minučių, kol duona lengvai apskrunda, o sūris suminkštėja. Apskrudusias duonos riekeles su sūriu dedame į lėkštę šalia salotų lapų.

Salotų gaminimas – DELFI nuotraukų galerijoje:

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai