Ingredientai

Pienas 500 ml
Aliejus 2 šaukštai
Kava stipri 2 šaukštai
Druska 1 šaukštelis
Bazilikai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Kepenėles užpilkite šaltu pienu ir užmerkite 2 valandoms.

Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite, nupjaustykite nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite kepenėles (apie 6-8 minutes).

Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus - švelniai rausvas.
Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą.
Nukelkite nuo ugnies ir dar karštas susmulkinkite maisto smulkintuvu.
Suberkite smulkintus bazilikų lapelius.

Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad ištirptų sviestas.
Pagamintą paštetą supilstykite į indelius.

Ant viršaus užpilkite šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų.

Dėkite valandai į šaldytuvą sustingti.

Skaniausias užtepas tiek pusryčiams, tiek lengvai užkandai išalkus.

Dėkojame Kristinai už receptą!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kepti sūrio sumuštiniai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Kepti sūrio sumuštiniai

Sumuštiniai su šonine
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sumuštiniai su šonine

Karšti sumuštiniai su tunu
Lengvai paruošiamas
25 min.

Karšti sumuštiniai su tunu

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais