Ingredientai

Pienas 500 ml
Aliejus 2 šaukštai
Kava stipri 2 šaukštai
Druska 1 šaukštelis
Bazilikai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Kepenėles užpilkite šaltu pienu ir užmerkite 2 valandoms.

Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite, nupjaustykite nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite kepenėles (apie 6-8 minutes).

Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus - švelniai rausvas.
Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą.
Nukelkite nuo ugnies ir dar karštas susmulkinkite maisto smulkintuvu.
Suberkite smulkintus bazilikų lapelius.

Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad ištirptų sviestas.
Pagamintą paštetą supilstykite į indelius.

Ant viršaus užpilkite šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų.

Dėkite valandai į šaldytuvą sustingti.

Skaniausias užtepas tiek pusryčiams, tiek lengvai užkandai išalkus.

Dėkojame Kristinai už receptą!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai