Ingredientai
Midijos
300
g
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Česnakai
10
g
Svogūnai
25
g
Porai
25
g
Cukinijos
80
g
Sviestas
1
šaukštas
Bazilikai
žiupsnelis
Baltas sausas vynas
1
šaukštas
Konservuoti pomidorai
450
g
Žuvies sultinys
250
ml
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
Midijas nuplaukite ir lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje kartu su česnaku, svogūnu ir poru. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, midijas išgriebkite, išimkite jas iš kriauklių ir sumeskite moliuskus atgal į keptuvę. Tada į ją taip pat suberkite cukinijas ir sviestą.
Konservuotus pomidorus pertrinkite per sietelį, kad neliktų odelių ir sėklų. Gautą masę supilkite į keptuvę. Supilkite vyną ir žuvies sultinį. Užvirkite ir suberkite smulkintus bazilikus.
Paruoštą sriubą išpilstykite į nedideles lėkštes, kad matytųsi visi ingredientai. Papuoškite sriubą baziliko lapais.
Atsiliepimai