Ingredientai

Miltai 150 g
Sviestas 130 g
Vanduo 220 ml
Kiaušiniai 4 vnt.
Druska žiupsnelis
Maskarponės sūris 200 g
Grietinėlė 100 ml
Cukrus 3 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Juodasis šokoladas 50 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Sviestą ir vandenį sumaišykite puode, užvirinkite.

Suberkite miltus, druską, maišydami kaitinkite, kol tešla sutirštės ir ims atšokti nuo puodo kraštų.

Nukelkite puodą nuo viryklės, palikite tešlą pravėsti.

Paskui įmuškite po kiaušinį, kas kartą gerai išmaišydami tešlą.

Su konditeriniu maišeliu ant kepimo skardos išspauskite po nedidelį tešlos gabalėlį (maždaug 2 cm atstumu).

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 – 45 min. Kol keps, neatidarinėkite orkaitės, kad pyragėliai nesukristų.

Įdarui išsukite maskarponę su cukrumi vaniliniu cukrumi ir iki stangrių putų išplakta grietinėle.

Iškepusius pyragėlius palikite atvėsti.

Paskui su konditeriniu maišeliu įpurkškite į vidų įdaro.

Viršų apšlakstykite ištirpintu juodu šokoladu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba