Ingredientai
Persimonai
700
g
Cukrus
1
stiklinė
Kiaušinių baltymai
5
vnt.
Želatina
20
g
Vanduo
180
ml
Anyžiai
6
vnt.
Citrinos rūgštis
1
žiupsnelis
Mėtos
2
šakelės
Persimonai
5
skiltelės
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Želatiną pamerkite šaltame vandenyje – palaukite, kol išbrinks. Tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje – minutei joje pamerkite žvaigždinius anyžius.
Vieną persimoną puošybai atsidėkite į šoną. Likusius vaisius supjaustykite gabalėliais, užpilkite vandeniu ir virkite apie 10-12 minučių. Tada persimonus pertrinkite per sietelį, pagardinkite cukrumi, sudėkite kiaušinių baltymus ir citrinos rūgštį.
Plakite, kol masė pradės priminti putėsius. Tada pro truputį į masę pilkite želatiną – vis plakdamos. Gautą putėsių masę padalinkite į stiklo taures ir padėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekiant, persimonų putėsius papuoškite persimonų skiltelėmis ir žalios mėtos lapeliais.
Atsiliepimai