Ingredientai

Jaučių kepenys 0.5 kg
Svogūnai vnt.
Česnakai 6 skiltelės
Morkos 2 vnt.
Salierų šakniavaisiai 0.5 vnt.
Druska 0.5 šaukštelio
Mėsos sultinys 2 gabaliukai
Lauro lapai 4 vnt.
Kadagių uogos 3 vnt.
Kvapieji pipirai 5 vnt.
Brendis 70 ml
Sviestas 100 g
Graikiniai riešutai 2 saujos
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Kepenis nuplaukite ir supjaustykite kiek mažesniais gabaliukais.

Sudėkite į puodą su vandeniu (vandenyje prieš tai ištirpinkite druską ir sultinio kubelius).

Užvirkite, nugraibykite putas.

Kai putų jau nebeatsiras suberkite pipirų žirnelius, kadagio uogas, lauro lapus.

Virkite apie valandą laiko.

Išvirtas kepenis smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą pusę sviesto kiekio. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus.

Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki mažos ir vis pamaišant kepkite kol svogūnai gražiai paruduos.

Įpilkite brendžio ir kepkite atidengus dangtį dar 5 minutes.

Supilkite į karščiui atsparų dubenį.

Į keptuvę sudėkite likusį sviestą, suberkite smulkiai pjaustytas morkas ir salierus.

Kepkite uždengus dangčiu ant mažos ugnies ir vis pamaišant dar 30-40 minučių (kol daržovės taps itin minkštos).

Supilkite ant keptų kepenėlių.

Sumalkite su elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės.

Suberkite stipriai susmulkintus graikinius riešutus ir gerai išmaišykite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas