Ingredientai
Varškė
600
g
Kiaušiniai
6
vnt.
Apelsinai
1
vnt.
Miltai
4
šaukštai
Cukrus
1
stiklinė
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Grietinė
200
g
Grietinėlė
150
ml
Cinamonas
4
žiupsneliai
Druska
0.5
šaukštelio
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Razinos
2
saujos
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Varškę sutrinkite, maišydami įberkite cukrų bei vanilinį cukrų, įdėkite grietinę, trynius, nutarkuotą apelsino žievelę, pusės apelsino sultis, truputį druskos, išmirkytas razinas.
Gerai išmaišę, dalimis dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei plaktą grietinėlę. Sudėkite plaktus baltymus.
Skardą palaistykite ištirpintu sviestu, supilkite varškės masę, apiberkite cinamonu.
Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, kol apkepas gražiai apskrus.
Patiekite su apelsinų sirupu.
Atsiliepimai