Ingredientai
Morkos
10
vnt.
Varškė
400
g
Manų kruopos
0.5
stiklinės
Pienas
0.5
stiklinės
Cukrus
5
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Sviestas
50
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Cinamonas
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite kelioms minutėms.
2. Morkas smulkiai sutarkuokite, varškę pertrinkite per sietelį.
3. Morkas sumaišykite su varške ir išmirkytomis manų kruopomis.
4. Sudėkite su cukrumi iki baltumo išsuktus kiaušinių trynius, suberkite cinamoną, druską.
5. Gerai išmaišykite ir atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
6. Sukrėskite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą.
7. Ant viršaus tolygiai užtarkuokite šalto sviesto.
8. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių.
9. Patiekite su plakta grietinėle.
Atsiliepimai