Ingredientai

Makaronų vamzelių
alyvuogių aliejaus šlakelis
Didelio indo šviežių špinatų
muskato prieskonių žiupsnelis
druskos žiupsnelis
pipirų žiupsnelis
Svogūno
česnako skiltelių keletas
Lauro lapo
Šviežių bazilikų
Tarkuotos citrinos žievelės
Tarkuotos citrinos žievelės indelis
Kelių indelių rikotos
Kiaušinio
Tarkuoto parmezano
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus sukrėskite špinatus, įberkite muskato, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Uždenkite ir lai špinatai suminkštėja.

2. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į koštuvą, kad nuvarvėtų.

3. Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite pomidorus, įdėkite lauro lapą, kelis bazilikų lapelius, pusės citrinos žievelę – kaitinkite apie 20 minučių, kol padažas sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Špinatus nuspauskite ir pasmulkinkite. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su rikota, kiaušiniu ir tarkuotu parmezanu. Pagardinkite druska. Makaronų ragelius pripildykite špinatų ir rikotos įdaro ir guldykite į kepimo indą (maždaug 20 cm x 25 cm dydžio). Ant viršaus supilkite pomidorų padažą ir užklokite mocarelos riekelėmis.

5. Kepkite apie 35–40 minutes, jei viršus pernelyg greitai skrunda, pridenkite folija. Iškepusius vamzdelius apibarstykite likusiais bazilikais.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai