Ingredientai

Miltų 600 g
Medus 5 šaukštas
Cukraus 125 g
Soda 1 šaukštelis
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Citrinos žievelė 2 šaukštelis
Želatinos 1 šaukštas
Vandens 100 ml
Juodoji arbata 1 stiklinė
Citrinų sultys 2 šaukštas
Cukraus 2 šaukštas
Romas 1 šaukštas
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Į metalinį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, sudėkite medų. Statykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir intensyviai plakite, kol mišinys taps purus ir suputos.

Tada suberkite miltus, prieskonius, supilkite citrinos sultyse nugesintą sodą ir užminkykite tešlą. Ją padalinkite į 4 dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po vienodo dyžio paplotį ir dėkite kepti. Papločiai iškepa greit, nesudeginkite. Iškepusį iškart apipjaukite pagal norimą formą, uždėję lėkštę, ir palikite pravėsti.

Kremui želatiną išbrinkinkite vandenyje ir pakaitinkite, kad išsileistų.

Grietinę išplakite su cukraus pudra, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir pabaigoje nuolat maišant - tirpytą želatiną.

Sulaistymui stiklinę stiprios arbatos pagardinkite cukrumi, citrinos sultimis ir romu.

Kiekvieną meduolio lakštą sulaistykite šiuo tirpalu ir pertepkite paruoštu kremu. Truputį paspauskite, kad neliktų oro tarpų. Perteptą tortą ištepkite kremu ir apibarstykite iš nuopjovų pasigamintais trupiniais. Padėkite šaltai - geriausia, kad tortas pabręstų per naktį.

Skanaus!