Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su gabalėliais supjaustytu šaltu sviestu, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską greitai suminkykite iki vientisos masės. Suminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę bei padėkite min. 30 min. į šaldytuvą.

Špinatus nuplaukite, nupjaukite kotelius, palikite tik lapus, šiek tiek susmulkinkite ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus su įspaustu česnaku. Po kelių minučių supilkite grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinkite. Įberkite druskos, pipirų bei įtarkuokite muskato riešuto. Viską išmaišykite ir atvėsinkite.

Sausoje keptuvėje šiek tiek pakepinkite kedro riešutus.

Atšaldytą tešlą padalinkite į 4 dalis. Iškočiokite 3-5 mm storio lakštą, išpjaukite šiek tiek didesnį apskritimą nei formelės ir išklokite paruoštas formeles. Gerai prispauskite kraštelius.

Į formeles įklokite kepimo popieriaus, o ant viršaus supilkite pupeles ar žirnius. Dėkite tartas į įkaitintą iki 180 °C orkaitę apie 10 min., kad šiek tiek pagelstų. Ištraukite, nuimkite popierių su pupelėmis. Į formeles sudėkite paruošto špinatų įdaro, ant viršaus sudėliokite pjaustytą Brie sūrį bei užberkite kedro riešutų.

Paruoštas tartas dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 10-15 min., kol sūris pradės lydytis.

Kai tartos šiek tiek pravės, atsargiai ištraukite iš formelių ir patiekite, papuošę mažais vyšniniais pomidoriukais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai