Arabų kraštuose populiariausia mėsa yra aviena. Arabai savo patiekalams nepagaili prieskonių. Vienas iš tokių derinių yra avienos mėsa, paruošta su geltonomis citrinomis. Citrinų rūgštumas ir švelnus žievelių kartumas, susimaišę su avienos lajumi, virsta nuostabia egzotika lietuvių gomuriui.

Gaminimo eiga

Gerai nuplaukite citrinas, supjaustykite jas plonais griežinėliais, išimkite sėklytes. Jūros druską gerai sumaišykite su cukrumi ir šį mišinį užberkite ant paruoštų citrinų griežinėlių. Viską sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite 2 dienom marinuotis.

Prieš pat patiekalo gamybą išimkite citrinų griežinėlius iš marinato, nupjaukite žieveles ir susmulkinkite jas (likusio citrinų minkštimo naudoti nereikės).

Nedideliais kubeliais supjaustykite avieną. Užberkite ant jos druską, pipirus, papriką ir labai gerai sumaišykite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir apkepinkite juos gilesniame puode su alyvuogių aliejumi (ant vidutinės kaitros). Kai svogūnai ims ruduoti, išspauskite česnakus ir sumaišykite. Iš karto sudėkite paruoštą mėsą ir vėl gerai sumaišykite.

Supilkite ciberžolę, marinuotas alyvuoges, vištienos sultinį, vandenį. Užvirkite visą turinį ir troškinkite apie 45 min. ant mažos ugnies. Nepamirškite kaskart pamaišyti. Jeigu kartais visas padažas išgaruotų, įpilkite dar šiek tiek vandens. Labai skysto padažo taip pat nepalikite – jis turi būti tirštas. Tad, jeigu reikės, pabaigoje galite jį smarkiau pagarinti.

Šį patiekalą patiekite su kuskusu ir dekoruokite šviežios kalendros lapeliais.

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai