Ingredientai
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukraus pudra
175
g
Migdolų miltai
350
g
Migdolų esencija
4
šlakeliai
Citrinų sultys
1
šaukštelis
Gaminimo eiga
Suplakite kiaušinius ir į juos suberkite cukraus pudrą. Gerai išmaišykite ir šį mišinį virkite vandens vonelėje, kol taps kremo konsistencijos.
Tada suberkite maltus migdolus, įlašinkite esencijos, supilkite citrinų sultis ir viską išmaišykite. Turi išeiti minkšta pasta. Ją dėkite ant cukraus pudra gausiai pabarstytos lentos ir minkykite tol, kol sutirštės taip, kad iš jos būtų galima lipdyti figūrėles.
Šis būdas turi trūkumą, nes taip paruošta marcipaninė masė išlaiko savo elastingumą tik būdama šilta. Todėl viską, ką norite pagaminti, turite gaminti greitai.
Atsiliepimai