Ingredientai

Melasa 2 v. š.
Medus 225 g
Vanilės pasta 2 a. š.
Pienas 240 g
Soda 2 a. š.
Tarkuotas imbieras 1 a. š.
Druska 0.2 a. š.
Cinamonas (arba meduolių prieskonių mišinys) 1 a. š.
Kreminio sūrio kepurėlei:
Kreminis sūris 250 g
Porcijos: 10
Lipnus, minkštas ir su ryškiu medaus aromatu – toks yra šis labai kalėdinis pyragas.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite kvadratinę formą, įklokite kepimo popierių. Ištepkite popierių sviestu ar aliejumi.

2. Išlydykite sviestą, melasą, medų, vanilę, cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukraus kristalai. Leiskite masei atvėsti. Kitame inde sumaišykite pieną bei kiaušinius. Supilkite šią masę į sviesto-cukraus masę. Miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną išsijokite į sviesto ir cukraus mišinį. Maišykite tol, kol masė susijungs ir taps vientisą.

3. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40-45 minutes. Leiskite pyragui pilnai atvėsti formoje.

4. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį bei cukraus pudrą. Su rankiniu plakikliu plakite tol, kol masė taps tiršta ir puri. Įspauskite citrinos sultis, įmaišykite. Kai pyragas bus pilnai atvėsęs – tepkite kremą šaukštu arba peiliu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas