Ingredientai

Viščiukas 1 vnt.
Aliejus 150 ml
Citrinų sultys 50 ml
Medus 2 šaukštai
Česnakai 5 skiltelės
Kalendros 3 šaukštai
Rozmarinai 1 šaukštelis
Garstyčių grūdeliai 1 šaukštelis
Čiobreliai 1 šaukštelis
Druska 0.5 šaukštelio
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Viščiuką (iki 900 g) gerai nuplaukite, apžiūrėkite ar nėra likusių plunksnų galiukų. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Viščiuką perpjaukite išilgai krūtinės ir išskleiskite. Gerai išmuškite ir atidėkite į šoną.

Pasiruoškite marinatą: aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, medumi, smulkiai supjaustytais česnakais, kalendromis, rozmarinais, garstyčių grūdeliais, čiobreliais, druska ir pipirais.

Viščiuką gerai aptepkite marinatu ir palikite pastovėti šaldytuve porai valandų.

Ant žemos ir vidutinės ugnies kepkite įkaitintame aliejuje po 20 minučių iš abiejų pusių.

Svarbiausia, viščiuką prispauskite arba sunkiu dangčiu, arba plačia lėkšte su vandens puodu ant viršaus.

Patiekite su keptomis ar šviežiomis daržovėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas