Ingredientai

česnako 5 skiltelės
citrinos sulčių 5 v. š.
sviesto 2.5 v. š.
šviežios petražolės (nebūtina) 1 v. š.
druskos
pipirų
Keptą lašišą mėgstu ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl ypač greito paruošimo. Jeigu žinau, kad neturėsiu daug laiko pagaminti vakarienės arba pietų, kepta lašiša dažniausiai būna mano pasirinkimas nr.1. Lašišą keptuvėje galima iškepti mažiau nei per 10 minučių, argi ne šaunu? Kai esi alkanas, paruošimo trukmė yra ypač svarbi! Tik negalvokite, kad lašišą reikia kepti ilgiau – sugadinsite žuvį, ji taps kieta, nesultinga, praras tą gerą, sodrų lašišos skonį.

Gaminimo eiga

  1. Lašišos filė nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į 3–4 storus gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį apibarstome druska, pipirais ir įtriname.
  2. Nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku.
  3. Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės stipresnės ugnies, sudedame česnaką, išmaišome ir iškart sudedame lašišos gabalėlius odele į viršų. Kepame 4 min., tada apverčiame ir kepame dar 3 min.
  4. Užpilame citrinos sultimis, pakaitiname dar 10 sekundžių ir patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai