Ingredientai
Balta žuvis be kaulų
600 g
Alyvuogių aliejus
4 šaukštas
Vyšniniai pomidoriukai
200 g
Citrinos
1 vnt.
Česnakas
2 skiltelės
Žuvies prieskoniai
1 šaukštelis
Porcijos: 4
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi sultingos žuvies keptos orkaitėje receptu.
Gaminimo eiga
1. Žuvį nuplauname, nusausiname ir pagardiname druska bei pipirais.
2. Citriną nuplauname ir supjaustome griežinėliais, jais išklojame kepimo indo dugną.
3. Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir sudedame ant citrinų, užspaudžiame česnako, pagardiname žuvies prieskoniais, dedame pomidorus, pašlakstome aliejumi.
4. Dedame į 180 C orkaitę ir kepame 15 min.