Ingredientai

svogūnų 100 g
alyvuogių aliejaus 2 v. š.
sviesto 20 g
saliero šaknų 300 g
bulvių 100 g
Vegeta Natur universalių prieskonių 1 a. š.
Vegeta Natur prieskonių daržovėms
mėlynojo pelėsinio sūrio 100 g
Šviežių petražolių patiekti
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Ant įkaitinto alyvuogių aliejaus dėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite maišydami iki auksinės spalvos. Sudėkite sviestą ir kubeliais pjaustytą salierą bei bulves. Pabarstykite Vegeta universaliais prieskoniais ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų visą masę. Virkite ant silpnos ugnies, kad daržovės suminkštėtų.

2. Ištroškintas daržoves susmulkinkite į kreminę masę, naudodami smulkintuvą. Įpilkite virinto vandens tiek, kiek reikia, kad gautumėte norimą tirštumą, galiausiai įberkite Vegeta Natur prieskonių daržovėms ir kruopščiai išmaišykite.

3. Paruoštą šiltą sriubą pagardinkite sūrio kubeliais ir patiekite apibarstę petražolių lapeliais. Šią sriubą galite patiekti ir su skrudintais duonos kubeliais, skrudintais riešutais.

PATARIMAS:

* Salierai kaip maistas yra neatsiejama šventinio stalo dalis. Ruoškite sriubas, salotas ar patiekite kaip garnyrą.

* Šią įdomią sriubą galite patiekti ir su skrudintais duonos kubeliais, taip pat bus skanu su stambiai pjaustytais ir skrudintais riešutais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai