Ingredientai
Kiaušiniai
4
vnt.
Fermentinis sūris
150
g
Rūkyta kiaulienos šoninė
100
g
Grietinė
125
ml
Sviestas
1
šaukštas
Garstyčios
1
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Muskato riešutai
žiupsnelis
Malti kvapieji pipirai
žiupsnelis
Petražolės
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Kiaulienos šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir apkepinkite keptuvėje.
2. Dubenėlyje sumaišykite grietinę, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
3. Kepimo inde išdėliokite šoninės riekeles, ant jų uždėkite sūrio griežinėlius. Tada ant viršaus atsargiai muškite kiaušinius, kad tryniai liktų sveiki. Viską užpilkite paruoštu grietinės-garstyčių padažu, apdėliokite sviesto gabaliukais ir šaukite į įkaitintą orkaitę.
4. Kai kiaušiniai iškeps, apibarstykite kapotomos petražolėmis ir iš karto patiekite.
Skanaus!
Atsiliepimai