Ingredientai

Kopūstui:
vidutinio kopūsto galvos (apie 1 kg) 1 vnt.
rapsų ir kanapių sėklų aliejaus 8 v. š.
kmynų žiupsnelis
kalendrų sėklų žiupsnelis
Himalajų druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Pagardams:
didelio prinokusio pomidoro 0.5 vnt.
česnako 2 skiltelės
nerafinuoto cukranendrių cukraus žiupsnelis
svogūnų su laiškais 2 vnt.
mėgstamų prieskoninių žolelių ryšulėlis
birios varškės 250 g
citrinos žievelės 0.3 vnt.
aštraus padažo 1 v. š.
kedrinių pinijų 2 v. š.
Himalajų druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Kopūstą nuplaukite ir nuimkite viršutinius lapus, perpjaukite per pusę išilgai (kaip laidoje), apšlakstykite rapsų ir kanapių sėklų aliejumi. Apibarstykite traiškytais kmynais, kalendrų sėklomis, druska ir pipirais. Viską įtrinkite pirštais, kad ingredientai pakliūtų tarp lapų.

2. Dėkite į skardą ant folijos ir kepkite 140 °C temp. orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 2 val.

2. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite pomidorą, 1 česnako skiltelę, berkite druską ir pipirus. Įberkite nerafinuoto cukranendrių cukraus ir viską sutrinkite.

2. Susmulkinkite žoleles ir svogūnus, juos sumaišykite su varške. Įtarkuokite česnaką, įberkite druskos ir viską sumaišykite.

3. Apkeptą kopūstą apliekite pomidorų padažu, dėkite varškės pagardą, pilkite aštrų padažą, įtarkuokite citrinos žievelės ir apibarstykite žolelėmis bei kedrinėmis pinijomis.

ALFO PATARIMAI:

· Kedrines pinijas galite keisti smulkintais migdolais ir kitais mėgstamais riešutais.

· Jei nemėgstate aštriai, galite nenaudoti aštraus padažo.

· Iš žolelių labai tinka krapai.

· Prieš patiekiant nuimkite sudegusius lapus, nes jų bus – nesijaudinkite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai