Ingredientai
Miltai
200
g
Cukrus
stiklinė
Kiaušinis
1
vnt.
Druska
žiupsnelis
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Sviestas
50
g
Aliejus
1
šaukštas
Kakava
5
šaukšteliai
Bananai
1
vnt.
Grietinėlė
1
pakelis
Šokoladas
20
g
Pienas
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Į dubenį suberkite cukrų, miltus, įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį drukos ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
Supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
Suberkite kakavą, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite du ar tris šaukštus pieno.
Tešlą sukrėskite į keksiukų formeles ir kepkite 35 minute iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Keksiukams atvėsus išpjaukite kiekvieno vidurį ir prikimškite trinto banano.
Išplakite grietinėlę iki standžių putų (galima įpilti šiek tiek sirupo, jei norite spalvotos grietinėlės).
Grietinėle papuoškite keksiukų viršų ir užbarstykite šokolado drožlių.
Už šį puikų receptą dėkojame skaitytojai Aušrinei.
Atsiliepimai