Kanelės – reto skonio gardumynas ir jam nėra abejingų. Šis desertas pirmas dingsta nuo stalo ir jo niekada nebus per daug. O kad galėtumėte mėgautis iš širdies, pasigaminkite namuose. Produktų daug nereikia, svarbiausia – kantrybė. Ir galėsite mėgautis fantastiškomis kanelėmis.

Gaminimo eiga

* Pieną užvirinti su 50 g sviesto ir cukrumi. Sudėti iš lazdelė išskobtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukelti nuo ugnies ir palikti kiek atvėsti.

* Kitame inde išplakti kiaušinius, sumaišyti su miltais. Po truputį maišant supilti pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilti romo.

* Tešlą uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 24 valandoms.

* Kitą dieną prieš kepimą kanelių formą ištepkite sviestu, apibarstykite ruduoju cukrumi ir tada pilti tešlą. Nepilkite iki viršaus, palikite maždaug apie 1 cm, nes kanelės kils.

* Kaneles kepti maždaug 1 val. ir 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, įjungę režimą viršus-apačia.

* Šių kanelių skonis tobulas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai