Ingredientai

Bananai 8 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Kepimo milteliai šaukštelis
Druska šaukštelis
Vanduo stiklinė
Laimo vaisiaus žievelė 1 vnt.
Cukraus pudra žiupsnelis
Laimo vaisiai dekorui 3 riekelės
Aliejus 1 šaukštas
Česnakai skiltelė
Druska 1 šaukštelis
Vanduo 3 stiklinės
Krakmolas 1 šaukštas
Grietinė 2 šaukštai
Porcijos: 4
Keliautojas, žurnalistas, TV laidų vedėjas Vytaras Radzevičius, kuris neseniai išleido savo kulinarinę knygą "Pasaulio puodai", siūlo eksperimentuoti ne tik gyvenime, bet ir virtuvėje. "Man pačiam šie metai tapo atradimų ir pirmų kartų metais", - juokiasi žinomas vyras.

Gaminimo eiga

Neseniai su bičiuliu Martynu Starkumi jiems teko ragauti aktorių duonos. Rezultatus galima pamatyti kino ekranuose: šiuo metu ten rodoma komedija "Šventa karvė", kurioje jiedu atliko pagrindinius vaidmenis.

Juosta buvo filmuojama Indijoje, tad vyrams teko ragauti ne tik itin egzotiško gyvenimo būdo, bet ir savotiško tos šalies maisto. Šiandien Vytaras su DELFI skaitytojais dalijasi dviem ypatingais receptais ir siūlo pabandyti Kalėdas sutikti kitaip nei įprasta.

Pomidorų ir kalendros sriuba indiškai arba pomidorų kisielius lietuviškai

Pomidorus pusę minutės panardinkite į verdantį vandenį. Kai išgriebsite, perpilkite šaltu vandeniu - odelė lengvai atsilups. Nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais.

Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite pomidorus ir svogūnus kol šie suminkštės. Įmeskite lauro lapą.

Įdėkite druskos, česnakų, juodųjų pipirų ir kalendros. Užpilkite vandeniu. Maišydami užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies 15-20 minučių.

Tuo tarpu ištirpinkite krakmolą šaltame vandenyje ir gerai jį išmaišykite.

Nuimkite puodą nuo ugnies, leiskite keletą minučių sriubai atvėsti ir pertrinkite sietelyje arba išsukite elektriniu trintuvu.
Vėl užkaiskite puodą, supilkite krakmolą ir virkite apie tris minutes kol sriuba sutirštės.

Įpilkite sriubą į lėkštes ir, jei norite, įdėkite grietinės arba lieso natūralaus jogurto.

P.S. Jei norite daugiau pomidorų skonio ir ryškesnės spalvos – virdami pridėkite natūralios pomidorų tyrės.

Gruzdinti bananai desertui

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, ryžių miltus ir druską dubenyje. Įpilkite vandens, įmaišykite tirštą, lipnią tešlą. Gerai išmaišykite ką su žaliosios citrinos tarkuota žievele.

Įkaitinkite puode aliejų.

Nulupkite bananus ir kelis kartus panardinkite juos tešloje. Įdėkite bananą į verdantį aliejų ir skrudinkite, kol tešla bus traški, įgaus aukso spalvą.

Nusausinkite bananus popierine servetėle. Patiekite karštus, apibarstytus cukraus pudra ir pašlakstytus išspaustomis žaliosios citrinos sultimis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai