Ingredientai

Žirniai (skaldyti) 2 puodeliai
Druska 0.5 šaukštelio
Sviestas 1 šaukštas
Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė 100 g
Kvapieji pipirai 2 vnt.
Lauro lapai 1 vnt.
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

Žirnius perplaukite kelis kartus.

Suberkite į sūdytą vandenį ir virkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Į verdančius žirnius įdėkite pipiro grūdelius, lauro lapą.

Vandenį nupilkite, prieskonius išimkite, įdėkite sviesto, išmaišykite ir uždenkite, kad dar šiek tiek pasitroškintų.

Smulkiai supjaustykite šoninę ir pakepkite keptuvėje kol gražiai apskrus.

Keptą šoninę supilkite į žirnius ir išmaišykite.

Itin tinka valgyti su rūgpieniu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu