Ingredientai
Pievagrybiai
250
g
Aliejus
4
šaukštai
Garstyčios
2
šaukšteliai
Grietinėlė
200
ml
Špinatai
200
g
Svogūnų laiškai
2
šaukštai
Sūris kietas tarkuotas
2
šaukštai
Muskato riešutas
žiupsnelis
Kiaušiniai
2
vnt.
Kiaušinių tryniai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Šaldyta sluoksniuota tešla
1
pakelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis.
Suberkite grybus į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pakepkite, tada suberkite garstyčias, dar pakepkite.
Kol atvės grybai, išvyniokite tešlą, įklokite į kepimo skardą. Pabadykite tešlą šakute. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, pašaukite skardą su tešla, kepkite 15 min.
Kol keps tešla, pasigaminkite įdarą. Kiaušinius ir grietinėlę išplakite iki vientisos masės.
Į šią masę suberkite grybus, druskos, pipirų, suberkite ir smulkintus špinatus, svogūnų laiškus, išmaišykite.
Ištraukite iš orkaitės skardą su tešla, uždėkite įdarą. Išplakite trynį ir šluotele aptepkite pyrago kraštus. Kepkite 20 min.
Atsiliepimai