Porcijos: 4
Rikotos tėvynė – Italija. Šis minkštas sūris gaminamas iš saldaus karvių arba ožkų pieno, pridedant citrinos rūgšties. Rikota – baltas, labai minkštas, kreminis sūris, švelnaus, neryškaus skonio. Rikotos deda į itališkus virtinius (raviolius), rizotą, gamina makaronų patiekalus, naudoja kaip pagrindinį picos komponentą, vištienos krūtinėlės įdarą. Rikota - tinkamas termiškai apdoroti sūris.

Gaminimo eiga

Razinas užpilkite romu. Pieną užvirinkite, suberkite manų kruopas, išmaišykite, pavirinkite, paskui nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Rikotą sumaišykite su cukraus pudra, 1 kiaušiniu, 3 tryniais, džiovintomis žievelėmis, razinomis, cinamonu ir citrinos žievele. Kiaušinių baltymus išplakite. Manus sumaišykite su rikotos mase, paskui palengva supilkite išplaktus baltymus, išmaišykite.

Ištepkite kepimo formą sviestu, pabarstykite miltais. Sudėkite paruoštą masę, išlyginkite. Įstatykite kepimo formą į puodą su vandeniu ir valandai pašaukite į orkaitę. Iškepusį pudingą pabarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai