Ingredientai
Bulvės
4
vnt.
Morkos
2
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Sultinio kubeliai
1
vnt.
Grietinėlė
100
ml
Lauro lapai
3
vnt.
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Miltai
1
šaukštas
Kvepiantys pipirai
vnt.
Raudonėliai
žiupsnelis
Čiobreliai
žiupsnelis
Krapai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Užvirinti 2 litrus vandens, į verdantį vandenį sudėti sultinio kubelį ir kvadratėliais supjaustytas bulves, lauro lapus ir pipirus. Kol bulvės verda, apkepinti alyvuogių aliejuje smulkiai supjaustytą
svogūną, sutarkuotą morką.
Kai morkos gražiai apkeps, sudėti nuvalytus, supjaustytus ir nuplautus grybus, įberti žiupsnelį druskos, raudonėlį ir čiobrelius ir vis pamaišant kepti apie 5-7 min. pabaigoje įdėti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinti. Supilti patroškintus grybus į puodą ir virti apie 5 min. Pagardinti grietine ir krapais.
Dėkojame Alminai už receptą!
Atsiliepimai