Ingredientai
Kiaulienos faršas
250
g
Jautienos faršas
250
g
Makaronai
400
g
Konservuoti žirneliai
200
g
Pomidorai
2
vnt.
Aitriosios paprikos milteliai
žiupsnelis
Česnakai
pagal skonį
Maltos mėsos prieskoniai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Saulėgrąžų aliejus
4
šaukštai
Gaminimo eiga
Pirmiausia paruošiame faršą, įdedame pipirų, druskos, įspaudžiame česnako. Viską suminkome. Galima palikti kuriam laikui, kad mėsa įsigertų česnako.
Į keptuvę įpilam saulėgrąžų aliejaus. Tada dedame faršą, pasklaidome mažais gabalėliais ir ant mažos ugnies kepame apie 30-40 min. uždengus keptuvę dangčiu.
Paėmus didesnį puodą verdame makaronų košę. Įdedam žiupsnelį druskos, įpilam du šaukštus aliejaus.
Į keptuvę su faršu įdedame žirnelius, supjaustytus pomidorus, paprikas, įspaudžiame česnako ir pabarstome prieskoniais. Viską išmaišome ir pakepame dar apie 15-20 min. ant mažos ugnies.
Į išvirtą makaronų košę sudedame pakeptą faršą ir viską išmaišome. Patroškiname apie 5-10 min maišydami.
Atsiliepimai