Ingredientai
alyvuogių aliejaus
4
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
česnako
1
skiltelė
baltojo kopūsto
100
g
raudonos paprikos
0.3
vnt.
vyšninių pomidorų
1
sauja
ilgavaisio agurko
0.5
vnt.
svogūnėlio
0.5
vnt.
žaliųjų alyvuogių
3
v. š.
citrinos sulčių
0.5
vnt.
džiovintų raudonėlių
žiupsnelis
IKI salotų mišinio
2
saujos
fetos sūrio
70
g
Porcijos: 2
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos su vištiena. 20 minučių pamarinavę vištieną jau galite kepti ir ruošti salotas. Paruoštas graikiškos salotas su vištiena pagardinkite džiovintais raudonėliais.
Gaminimo eiga
* IKI vištienos šlaunelių mėsą pagardinkite aliejumi (1–2 šaukštais), druska, pipirais ir tarkuota česnako skiltele.
* Marinuotą vištieną kepkite ant įkaitinto grilio apie 4–5 min. iš abiejų pusių, kol apskrus.
* Kopūstą ir papriką supjaustykite plonais šiaudeliais, pomidorus pjaukite pusiau, agurką ir svogūną supjaustykite griežinėliais. Alyvuoges sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis.
* Viską pagardinkite aliejumi, sultimis, ir prieskoniais. Gerai išmaišykite.
* Sudėkite IKI salotų mišinį ir išmaišykite.
* Iškeptą vištieną supjaustykite juostelėmis, fetos sūrį – stambiais kubeliais, sudėkite viską ant salotų ir pagardinkite džiovintais raudonėliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai