Ingredientai

Ryžiai 250 g
Česnakai 4 skiltelės
Sviestas 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Kmynai žiupsnelis
Rozmarinai žiupsnelis
Čiobreliai žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Obuoliai 5 vnt.
Kalėdinis patiekalas.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai reikia nuplauti antį, nusausinti ją ir trumpam palikti apdžiūti, kol bus ruošiamas marinatas. Marinuoti antį derėtų pagal savo nuožiūrą ir pomėgius. Aš marinuoju su česnakais, druska, pipirais, citrinos sultimis, aliejumi ir žalumynais bei maltais kmynais. Į dubenėlį suberiu druską, pipirus, maltus kmynus, išspaudžiu česnakų skilteles, apšlakstau citrinos sultimis, aliejumi ir sudedu žalumynus. Viską gerai išmaišau ir marinuoju antį (tiek vidų, tiek išorę). Palieku bent kelioms valandoms, o geriausiai per naktį.
Kol antis marinuojasi, paruošiu jai įdarą. Išverdu ryžius. Svieste apkepu smulkiai pjaustytus svogūnus. Į keptuvę taip pat sudedu maltas vištų kepenėles ir dar kurį laiką troškinu. Vėliau nuimu nuo kaitlentės ir palieku atvėsti. Į atvėsusius ryžius sudedu svogūnų ir kepenėlių troškinį, įberiu druskos ir pipirų, įmušu vieną kiaušinį. Viską gerai išmaišau.
Tuomet įdarau antį. Aš paprastai užsiuvu kaklo sritį, kad pro ten neišbyrėtų įdaras. Prikimšusi antį, užsiuvu ir priekinę dalį. Kadangi ryžiai anties viduje dar brinks, įdaras plėsis, todėl patikimiausia yra antį užsiūti, nes kitu atveju įdaras gali paprasčiausiai išbyrėti.
Antį kepu orkaitėje apie pusantros-dvi valandas, maždaug 210-220 C laipsnių temperatūroje, apatinėje sekcijoje. Kadangi turiu papildomas groteles, kurios pakelia antį virš skardos, naudoju jas, kad iškepusi antis nebūtų tokia riebi. Į skardą įpilu šiek tiek vandens ir apšlakstau juo antį. Ančiai kepant, ją būtina karts nuo karto apšlakstyti susidarančiu vandens ir anties riebaliukų mišiniu. Likus maždaug valandai iki anties kepimo pabaigos, į skardą sudedu bulves, jas galima lengvai pasūdyti. O likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, sudedu plautus, į šešias-aštuonias dalis supjaustytus obuolius, be sėklyčių, bet su žievele.
Ančiai iškepus, ją galima patiekti vienoje didelėje lėkštėje aplink ją sudėjus obuolius ir tuomet kiekvienam svečiui atskirai atpjauti po gabalėlį anties prie stalo ir įdėti po šaukštą-du įdaro. Prie anties taip pat galima patiekti uogienės, pavyzdžiui bruknių ar spanguolių. Skanaus!
feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai