Ingredientai
Prinokęs bananas
2 vnt.
Apelsinai
2 vnt.
Slyva
250 g
Sviestas
3 šaukštas
Cukraus
5 šaukštas
Kiaušiniai
2 vnt.
Varškė
225 g
Tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas
Krakmolas
5 šaukštas
Malti džiūvėsėliai
1 šaukštas
Porcijos: 4
Saldus varškės apkepas su bananais, apelsinais ir slyvomis.
Gaminimo eiga
Bananus ir apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Kepimo formą patepkite sviestu, išdėliokite bananų griežinėlius, tada apelsinus ir galiausiai slyvas. Pabarstykite graikiniais riešutais ir 1 šaukštu cukraus.
Iki kreminės masės išplakite 2 šaukštus sviesto, 4 šaukštus cukraus ir kiaušinio trynius. Plaktuvu iki purumo išplakite varškę.
Į trynių masę sudėkite citrinos žievelę, varškę ir kukurūzų krakmolą. Gerai išmaišykite. Tada įmaišykite iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
Šią masę sudėkite ant vaisių, pabarstykite džiūvėsėliais ir mažais sviesto gabalėliais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.