Ingredientai
Bananai
2
vnt.
Apelsinai
2
vnt.
Slyvos
250
g
Sviestas
3
šaukštai
Graikiniai riešutai
sauja
Cukrus
5
šaukštai
Kiaušiniai
2
vnt.
Varškė
225
g
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštas
Kukurūzų krakmolas
5
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
1
šaukštas
Porcijos: 4
Saldus varškės apkepas su bananais, apelsinais ir slyvomis.
Gaminimo eiga
Bananus ir apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Kepimo formą patepkite sviestu, išdėliokite bananų griežinėlius, tada apelsinus ir galiausiai slyvas. Pabarstykite graikiniais riešutais ir 1 šaukštu cukraus.
Iki kreminės masės išplakite 2 šaukštus sviesto, 4 šaukštus cukraus ir kiaušinio trynius. Plaktuvu iki purumo išplakite varškę.
Į trynių masę sudėkite citrinos žievelę, varškę ir kukurūzų krakmolą. Gerai išmaišykite. Tada įmaišykite iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
Šią masę sudėkite ant vaisių, pabarstykite džiūvėsėliais ir mažais sviesto gabalėliais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Atsiliepimai