Ingredientai

Lydytas sviestas 100 g
Svogūnai 500 g
Rozmarinai 1 sauja
Bulvės 1 kg
Porcijos: 4


Kai norisi kažko karšto ir sotaus, bet šaldytuvas tuščias.

Gaminimo eiga

Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite ketvirtadalį sviesto. Sudėkite svogūnus ir rozmarino lapelius, pabarstykite druska. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Bulves nuskuskite, supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenėlį su likusiu lydytu sviestu.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Gražiai išdėliokite pusę bulvių (kai išversite iš formos, tai bus apkepo viršus), tada suverskite svogūnus ir sudėkite likusias bulves. Kepkite orkaitėje apie 50 min, kol bulvės bus minkštos. Išverskite į lėkštę, supjaustykite ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba