Ingredientai
burokėliai
500
g
čiobrelio šakelės
2
vnt.
alyvuogių aliejus
70
ml
grietinėlė
20
ml
balzamiko actas
5
g
chia sėklos
5
g
krapai papuošimui
žiupsnelis
Porcijos: 2
Jei įprasta burokėlių sriuba nusibodo, kviečiame pasigaminti trintos. Ir pagardinti ją sėklomis. Pabaigai pagardinkite burokėlių sriubą balzamiko actu.
Gaminimo eiga
* Burokėlį apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska ir suvynioti į foliją.
* Kepti 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
* Atvėsinti burokėlius šaltame vandenyje, nulupti odelę.
* Į trintuvą sumesti burokėlius, čiobrelius, supilti vištienos sultinį, alyvuogių aliejų ir įberti druską su pipirais pagal skonį.
* Viską sutrinkite iki vientisos masės.
* Pilkite sriubos į lėkštę. Įdėkite grietinės ir pašlakstykite balzamiko acto, pabarstykite chia sėklų ir krapų.
Atsiliepimai