Ingredientai
Burokėliai (marinuoti)
4 vnt.
Pjaustyti pomidorai
500 g
Česnako
1 skiltelė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Jautienos sultinys
500 ml
Fetos sūris
125 g
Porcijos: 4
Šią sriubą galima valgyti ir šaltą.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Pomidorus supjaustykite pusiau. Išdėliokite ant kepimo skardos, apipilkite aliejumi ir apibarstykite smulkintu česnaku. Kepkite 190 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį. Kai pomidorai pravės, nuimkite jų odelę ir išimkite sėklas. Likusią dalį pertrinkite per sietelį.
Troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pjaustytą svogūną. Suberkite tarkuotus burokėlius, supilkite sultinį ir kaitinkite, kol užvirs. Pagardinkite druska ir maltais pipirais. Virkite maždaug dešimt minučių, kol suminkštės burokėliai.
Į sriubą supilkite pomidorų tyrę. Užvirkite ir pilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį fetos.