Ingredientai
Bulvės
1
kg
Kiaušiniai
2
vnt.
Pienas
1
stiklinė
Sviestas
2
šaukštai
Svogūnai
2
vnt.
Vištienos kumpelių filė
200
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves nulupkite, sutarkuokite ir sukrėskite į kiaurasamtį, pamaigykite, kad nubėgtų skystis.
Pieną pakaitinkite iki virimo ir užplikykite bulvių tarkius, gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite gerai išplaktus kiaušinius.
Svogūną pakepinkite svieste ir sukrėskite į tarkius. Ten pat sudėkite smulkiai supjaustytą vištieną, pagardintą druska ir pipirais. Išmaišykite. Dėkite į aliejumi išteptą skardą, viršų taip pat patepkite aliejumi - bus gardesnė plutelė. Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą.
Atsiliepimai