Ingredientai

Pyrago pagrindui reikės:
druskos 0.25 a. š.
cukraus 1 v. š.
šalto vandens 2.5 v. š.
Pyrago įdarui reikės:
Porcijos: 5
Sūrio pyragas su rabarbarais – šio sezono kepinys. Rabarbarų rūgštelė, sūrio minkštumas ir purumas – niekas neliks abejingas tokiam gardėsiui. Kepkite sūrio pyragą su rabarbarais orkaitėje 40–45 minutes.

Gaminimo eiga

1. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Sumaišykite miltus, druską ir cukrų.

2. Įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir šalto vandens.

3. Nedelsdami išmaišykite viską iki vientisos masės.

4. Mišinį tolygiai paskirstykite sviestu pateptoje skardoje (26–28 cm). Drėgnais pirštais prispauskite tešlą prie formos dugno ir šonų. Kepimo indą padėkite į šaldytuvą.

5. Pasiruoškite įdarą. Išplakite sūrelį, varškę ir cukrų.

6. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir suberkite kukurūzų krakmolą. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

7. Supilkite mišinį ant paruošto pyrago pagrindo.

8. Rabarbarus supjaustykite ilgomis smulkiomis juostelėmis, sudėkite ant sūrio mišinio ir lengvai paspauskite.

9. Kepkite pyragą 170° C įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes, kol įdaras sutvirtės per vidurį.

10. Leiskite sūrio pyragui su rabarbarais šiek tiek atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai