Suktinukai, kuriems pagaminti naudojamas ryžių popierius – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kitaip dar vadinamas „summer rolls“ arba „spring rolls“.

Gaminimo eiga

1. Dubenyje sumaišykite viščiukų šlaunelių mėsą su saldžiąja paprika ir raudonėliu, druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis. Palikite marinuotis apie 30 minučių.

2. Vištieną kepkite ant grotelių arba orkaitėje, kol iškeps. Iškeptą vištieną padėkite į lėkštę atvėsti. Atvėsusią supjaustykite juostelėmis.

3. Stiklinius makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

4. Morką nuskuskite ir supjaustykite juostelėmis. „Iceberg“ salotą susmulkinkite. Agurką supjaustykite šiaudeliais. Imkite ryžių popieriaus lapus, sudrėkinkite vandeniu, dėkite ant jo salotų, morkų, agurkų, kalendrų lapelių, vištienos, virtų stiklinių makaronų ir formuokite suktinuką.

5. Pasigaminkite padažą. Valgomąjį svogūnėlį „shallot“ nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ananasą nulupkite, susmulkinkite minkštąją dalį kubeliais. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir susmulkinkite. Į puodą sudėkite visus padažui skirtus produktus, išmaišykite ir virkite apie 20 minučių ant silpnos kaitros. Padažą sutrinkite virtuviniu trintuvu.

6. Suktinukus patiekite su padažu.

Skanaus!

PATARIMAI:

* Ruošiant suktinukus namuose pirmiausia patariama jiems pasiruošti visus reikalingus ingredientus: daržoves supjaustyti, iš anksto pasiruošti žuvį, jūros gėrybes, vištieną ar mėsą bei išsivirti stiklinius makaronus. Visus ingredientus atvėsinti ir tik tuomet vyniokite į ryžių popieriaus lakštus.

* Tam, kad ryžių popierius nebūtų per lipnus ar tiesiog neįplyštų į jį vyniojant pasirinktus ingredientus, siūloma pasinaudoti keletu patarimų. Ryžių lakštus išpakuoti tik tuomet, kai pasiruošite visus pagardus suktinukams, nes popierius yra itin trapus bei greitai džiūsta. Prieš vyniojant suktinukus, pasiruoškite dubenį ar didesnę lėkštę su šiltu vandeniu. Kiekvieną ryžių popieriaus lakštą sušlapinkite, kad suminkštėtų. Tačiau merkite juos vos keletui sekundžių, antraip lakštai taps itin lipnūs ir juos bus sunku formuoti. Suktinukus vyniokite tvirtai, bet atsargiai, kad ryžių popierius neplyštų, – patiekalo paruošimo subtilybes atskleidžia kulinarijos technologė Lina Barčaitė ir priduria, kad ryžių popierių galima pakeisti ir salotų lapais. – Tam, kad taptų šiek tiek minkštesni ir į juos pavyktų lengviau įsukti įdarą, salotų lapus kelias sekundes nuplikykite karštu vandeniu.“

Receptu dalijasi „Rimi“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai