Porcijos: 2
Bulviniai blynai – puikiai derantis bulvių traškumas su varškės kremiškumu. Iškepkite blynų šeimai ar draugams. Bulvinius blynus valgykite, kol karšti.

Gaminimo eiga

1. Paruoškite bulvinius blynus. Nulupkite ir nuplaukite bulves. Sutarkuokite burokine tarka ir gerai kelis kartus perplaukite, kad atsikratytumėte perteklinio krakmolo.

* Iš bulvių išspauskite visą vandenį.

* Į vidutinį, sausą dubenį sudėkite tarkuotas bulves, smulkiai supjaustytą svogūną, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druską, pipirus ir miltus. Maišykite, kol visi ingredientai sulips.

* Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite 3 šaukštus rapsų aliejaus.

* Į visą keptuvę valgomuoju šaukštu supilkite bulvių mišinį. Kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol įgaus auksinę, rudą spalvą.

* Išimkite blynus iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.

2. Paruoškite padažą prie blynų. Į nedidelį dubenį suberkite varškę, grietinę, česnaką, smulkintus krapus ir laiškinius svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

* Patiekite šiltus bulvinius blynus su česnakiniu varškės padažu.

* Atvėsusius laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2-3 dienų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai