Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Ištirpinkite sviestą.
3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
3. Įmaišykite braškių uogienę.
4. Keksiukus padenkite glaistu.

„Dansukker“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai