Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į varškę suberkite 2 šaukštelius cukraus miltelių, įmuškite kiaušinį, sumaišykite. Berkite kepimo miltelius, miltus ir viską išmaišykite. Tešla turėtų būti lipni, bet nedribti nuo šaukšto. Palikite tešlą pastovėti 15–20 minučių.
2. Braškes nuplaukite, nuimkite kotelius. Paimkite tešlos gabaliuką ir į ji įvyniokite braškę bei suformuokite rutuliuką. Nuolatos šlapinkite rankas, kad tešla neliptų prie rankų.
3. Puode įkaitinkite aliejų ir dėkite suformuotas spurgas. Kepkite apie 7 minutes.
4. Iškepusias spurgas nusausinkite popierine servėtele.
5. Patiekite su pjaustytomis braškėmis, medžių lapais ir apibarstykite cukraus milteliais.
ALFO PATARIMAI:
· Nedėkite į kepimo indą daug spurgų, nes atšalus aliejui jos nekeps, o troškinsis.
· Kitos uogos šiame recepte nelabai tiks, nes braškės turi savo kremiškumą.
· Geriausia spurgas patiekti dar šiltas, nes karštos braškės ir šilta tešla atskleidžia tikrąjį spurgos skonį, atšalusios jos bus nebe tokios skanios.