Ingredientai

Pienas 1 stiklinė
Miltai 4 šaukštai
Bananai 1 vnt.
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Cukrus 1 šaukštas
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Rikotą išpurenkite ir užpilkite karštu pienu.

2. Kol rikota šiek tiek atvės, atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

3. Trynius gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, o baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

5. Į šiltą rikotą sudėkite, kiaušinių trynius, cinamoną ir miltus. Gerai išmaišykite.

6. Sudėkite sutrintus bananus ir išmaišykite.

7. Po truputį dėkite kiaušinių baltymus ir maišykite.

8. Gerai išminkykite tešlą ir formuokite varškėtukus.

9. Kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

10. Patiekite su mėgstamu garnyru. Tinka uogos, uogienė, grietinė.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai