Ingredientai

Pienas 500 ml
Miltai 250 g
Druska žiupsnelis
Malti juodieji pipirai žiupsnelis
Sviestas arba aliejus kepti
Plonai pjaustyta šalto rūkymo šoninė 200 g
Itališkas taledžo sūris 200 g
Tarkuotas parmezano sūris sauja
Persilado prieskoniai žiupsnelis
Porcijos: 4
Kulinarijos studijos šeimininkas šmaikštusis Gian Luca Demarco pamalonino lietuvių širdis ir prikepė lietinių blynų su šoninės ir itališko taledžo sūrio įdaru. Kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ metu konditeris Ali Gadžijevas liko nustebęs, kad ir Italijoje lietiniai blynai yra dažnai gaminami, ir iš pradžių skeptiškai žiūrėjęs į kolegos receptą, paragavęs blynų, patvirtino, kad tai geriausias patiekalas pusryčiams. Gian Luca pasidalijo naudingais ir paprastais patarimais, kokiu teisingu eiliškumu dėti ingredientus į lietinių blynų tešlą, kad ji būtų vientisa.

Gaminimo eiga

1. Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų ir permaišyti.

2. Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu arba aliejumi išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.

3. Iškepusius blynus įdaryti kiekvieną su sūrio ir šoninės riekelėmis. Sulankstyti į trikampes „kišenėles“ ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti persilado prieskoniais ir gausiai užberti parmezano sūrio. Kepti apie 10 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris ir blynai gražiai apskrus.

Skanaus!
Lietiniai blynai su šoninės ir taledžo sūrio įdaru

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai