Avižinių dribsnių sausainiai – puikus ir greitas desertas. Kepdami sausainiai paskleis kalėdinius kvapus – kvepės visi namai. Avižinių dribsnių sausainius puoškite kremu.

Gaminimo eiga

* Dubenyje sutrinkite virtas saldžiąsias bulves. Sudėkite avižinius dribsnius, medų ir meduolių prieskonius. Gerai išmaišykite ir formuokite vienodo dydžio kamuoliukus.

* Dėkite į skardą ir delnu paspauskite, kad sausainis pasidarytų plokščias.

* Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

* Tuo tarpu pasidarykite kremą: į gilų dubenį supilkite grietinėlę ir išplakite iki standžios tekstūros, tada įdėkite cukraus pudrą bei maskarponės sūrį ir atsargiai permaišykite šluotele arba mentele. Jeigu persiplakė kremas ir atsirado gumuliukų, padėtį ištaisykite šlakeliu grietinėlės.

* Dėkite gautą kremą į konditerinį maišelį, o jei neturite, tiesiog naudokite šaukštą. Kremą laikykite šaldytuve.

* Iškeptiems sausainiams leiskite visiškai atvėsti. Tada ant viršaus dėkite kremą ir užtarkuokite šokolado.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai