Ingredientai

Vanduo 40 ml
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Saulėgrąžas paberkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Paskrudinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes (kol pagels).

Saulėgrąžas atvėsinkite ir sumalkite.

Cukrų užpilkite vandeniu ir maišant kaitinkite, kol cukrus ištirps. Įpilkite aliejaus ir užvirkite.

Nukelkite nuo ugnies, palaukite 30 sekundžių ir suberkite sumaltas saulėgrąžas.

Labai gerai išmaišykite ir masę sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą indą. Uždenkite kepimo popieriumi ir prislėkite sunkiu daiktu.

Palikite taip pastovėti apie 60 minučių.

Išimkite chalvą ant lėkštės ir palikite dar pusvalandžiui pastovėti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai