Ingredientai

spelta baltų miltų 3 puodeliai
sodos 2 a. š.
cukranendrių nerafinuoto cukraus puodelis
apelsino sulčių 1 vnt.
apelsino nutarkuotos žievelės (be baltosios dalies) 1 vnt.
ekologiško saulėgrąžų aliejaus puodelis
vandens puodelis
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Apelsininiai sausainiai

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
2. Miltus sumaišykite su soda, cukrumi. Įmaišykite apelsino žieveles.
3. Kitame dubenyje sumaišykite apelsino sultis, aliejų, vandenį.
4. Įmaišykite į miltus skystąją dalį ir išminkykite tešlą.
5. Gautą tešlą iškočiokite. Darykite apie 0,7-1 cm storio sausainius. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-30min.
6. Sausainius atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Apelsininiai sausainiai

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai