Ingredientai

Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 340 g
Sviestas 225 g
Juodasis šokoladas 225 g
Baltasis šokoladas 75 g
Baltasis cukrus 50 g
Rudasis cukrus 50 g
Vanilinis cukrus 2 a. š.
Kepimo soda 1 a. š.
Druska a. š.
Porcijos: 10
Iš šios porcijos sausainių gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks ne tik šeimynai, bet ir kaimynams pavaišinti.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių.

2. Nedideliame puode užverdame vandenį, sumažiname ugnį iki mažiausios. Į dubenėlį sudedame gabalėliais supjaustytą 60 g sviesto ir sulaužytą baltąjį šokoladą, dubenėlį uždedame ant puodo su vandeniu, maišome, kol šokoladas ir sviestas ištirpsta ir nebelieka gumulėlių. Tada dubenį su šokoladu nukeliame nuo puodo ir paliekame atvėsti.

3. Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo soda ir druska.

4. Į kitą dubenį sudedame likusį sviestą, baltąjį ir rudąjį cukrų, ir išplakame naudodami elektrinį mikserį. Plakame, kol gauname kreminę masę. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Supilame išlydytą baltąjį šokoladą ir vanilę, išplakame.

5. Į tešlą pamažu sudedame miltus ir lengvai išplakame mikseriu. Svarbu, kad miltai susijungtų su tešla, bet nereikia perplakti. Į tešlą sudedame 2/3 sulaužyto juodojo šokolado ir išmaišome šaukštu.

6. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių. Imame po 1 valg. š. tešlos, suformuojame rutuliuką, dedame ant kepimo popieriaus ir šiek tiek paspaudžiame. Tarp sausainių paliekame bent 4-5 cm atstumą, kad bekepdami sausainiai nesuliptų. Ant kiekvieno tešlos apskritimo uždedame po kelis gabalėlius sulaužyto juodojo šokolado ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~15-20 min (priklausomai nuo orkaitės). Iškepusių sausainių krašteliai turi vos vos parusti, o vidus vis dar išlikti minkštas. Po to sausainius ištraukiame iš orkaitės, paliekame 1 min. atvėsti ant kepimo skardos ir perkeliame ant orkaitės grotelių, kad sausainiai visiškai atvėstų. Taip iškepame visus sausainius. Iš viso turėtumėte gauti ~32 sausainius.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai