Ingredientai
Agurkai
2
kg
Paprika (raudonoji arba geltonoji)
0.5
kg
Svogūnai
0.5
kg
Morkos
0.5
kg
Nedidelė čili paprika
1
vnt.
Česnako galvutė
1
vnt.
Druska
1.5
v. š.
Cukrus
100
g
Actas, 9 proc.
100
ml
Saulėgrąžų aliejus
100
ml
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
2. Supilkite druską, cukrų, actą, aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite stovėti kambario temperatūroje 2 val. ir būtinai kelis kartus per tą laiką permaišykite.
3. Dėkite agurkus į pasterizuotus stiklainiukus (nepamirštant ir susidariusį skystį supilti) ir pridenkite iškaitintais dangteliais.
4. Imkite didelį puodą, ant dugno paklokite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius su agurkais, pripilkite vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio. Kai tik užvirs vanduo, virkite 12-15 min.
5. Išimkite stiklainius iš puodo, stipriai užsukite dangtelius, apverskite stiklainį ant dangtelio, užklokite storu rankšliuoščiu ar pledu ir palikite per naktį, kad visiškai atvėstų.
6. Sandėliuokite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Atsiliepimai