Ingredientai
cukinijos
1
vnt.
saliero lapkočio
1
vnt.
svogūno
1
vnt.
morkos
1
vnt.
česnako
3
vnt.
sviesto
100
g
kmynų
0.5
a. š.
maltos kalendros
0.5
a. š.
rūkyto sūrio
20
g
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Porcijos: 4
Trinta daržovių sriuba – kai norisi sotaus patiekalo. O rūkytas sūris dar labiau praturtina kreminės sriubos skonį. Trintą daržovių sriubą pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Gaminimo eiga
* Daržoves susmulkinkite stambiais gabalėliais.
* Į prikaistuvį dėkite ½ kiekio sviesto, smulkintas morkas ir svogūnus. Kepkite apie 5 min.
* Sudėkite likusias smulkintas daržoves. Pagardinkite kmynais ir malta kalendra. Kepkite dar apie 10 min.
* Užpilkite sultiniu ir virkite apie 25–30 min.
* Išvirus daržovėms supilkite viską į trintuvą ir sumalkite iki kreminės konsistencijos.
* Sudėkite šaltą likusį sviestą ir vėl gerai sumalkite.
* Sumaltą sriubą supilkite į lėkštę, užtarkuokite rūkyto sūrio, pabarstykite aitriųjų paprikų dribsnių ir pipirų.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai