Trinta daržovių sriuba – kai norisi sotaus patiekalo. O rūkytas sūris dar labiau praturtina kreminės sriubos skonį. Trintą daržovių sriubą pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.

Gaminimo eiga

* Daržoves susmulkinkite stambiais gabalėliais.

* Į prikaistuvį dėkite ½ kiekio sviesto, smulkintas morkas ir svogūnus. Kepkite apie 5 min.

* Sudėkite likusias smulkintas daržoves. Pagardinkite kmynais ir malta kalendra. Kepkite dar apie 10 min.

* Užpilkite sultiniu ir virkite apie 25–30 min.

* Išvirus daržovėms supilkite viską į trintuvą ir sumalkite iki kreminės konsistencijos.

* Sudėkite šaltą likusį sviestą ir vėl gerai sumalkite.

* Sumaltą sriubą supilkite į lėkštę, užtarkuokite rūkyto sūrio, pabarstykite aitriųjų paprikų dribsnių ir pipirų.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai